V rámci osláv Dňa Európy sme žiakov na ZŠ Dr.Janského č.2 od pondelka 2.mája do piatka 6.mája informovali o Európe a Európskej Únii. Všetky ročníky sa zúčastnili PowerPointovej prezentácie, ktorú sme pripravili z materiálov EU kníhkupectva "Spoznajme Európu". Táto kniha je určená pre deti od 9 do 12 rokov, jej výhodou je pútavé čítanie. Kniha je pekne ilustrovaná a tým sa stala medzi deťmi  viac príťažlivá. Z knihy sme využili tieto časti: Objavme kontinent (str.3-5), Poďme cestovať (str. 6-7), Jazyky v Európe (str. 8-9), Klíma a príroda (str.10-12), Cestujeme s časom (str. 19-27), História EU (str.28-29) a Príbeh o vzniku EU (str. 30-33).
V tento deň "Deň Európy" sa deti budú hrať interaktívne  hry o Európe a Európskej Únii. Na túto aktivitu  škola použije 5 interaktívnych tabúľ, 17 netbookova viac ako 45 počítačov. 


Spoznajme Európu!

Európa je krásny svetadiel s fascinujúcou históriou. Dala svetu mnoho slávnych vedcov, vynálezcov, umelcov a skladateľov, ako aj obľúbených komikov a úspešných športovcov. Celé storočia Európu trápili vojny a spory. Ale už približne posledných 60 rokov žijú krajiny tohto starého kontinentu konečne v mieri, priateľstve a jednote a vytvárajú lepšiu Európu a lepší svet. Táto brožúra pre deti (približne vo veku od 9 do 12 rokov) rozpráva príbeh jednoduchým a zrozumiteľným spôsobom. Je plná zaujímavých údajov a farebných ilustrácií a poskytuje živý prehľad o Európe a stručne vysvetľuje, čo je Európska únia a akým spôsobom funguje.

EU Interactive games for this activity
Európa a EÚ
Spoznajte Európu formou interaktívnych hier
Prečítajte si informácie o EÚ, objavte Európu prostredníctvom jednotlivých tém a otestujte si svoje vedomosti
Otestujte si svoje znalosti o bohatstve európskych jazykov

Euro
Informácie, hry a kvízy o eure
Hádajte, ktorá minca patrí ku ktorej krajine

Zdravie a spotrebitelia
Poznáte európske núdzové číslo?
Other EU interactive games that you can play!
Zdravie a spotrebitelia
Chovajte šťastné zvieratá na virtuálnej farme

Energia a životné prostredie
U4energy je celoeurópska sútaž pre školy, ktorej cielom je zapojit žiakov a ucitelov do aktivít prispievajúcich k splneniu ambicióznych európskych cielov týkajúcich sa klimatických zmien
Informácie, hry a súťaže s tematikou energie
Staň sa ekoagentom a pomôž zachrániť našu planétu!
Prečítajte si prečo sú vzduch, voda, odpad a príroda pre nás tak dôležité
Jiffy's eco quiz
Test your knowledge about the environment!

EÚ vo svete
Vzdelávacie hry o rozvoji a pomoci v Afrike



Photos from the PowerPoint presentation about Europe and EU 
(29.04-6.05.2011)




























Photos from the interactive games about Europe and EU 
(9.05.2011)